joi, 20 octombrie 2011

Tîrgul cepei, la Mihai Viteazu

de Emil HĂLĂŞTUAN
Autorităţile comunale, împreună cu Cercul gospodarilor din Mihai Viteazu organizează “Tîrgul cepei” Prima ediţie a acestei manifestări, organizate în arealul de baştină al cepei roşii de Arieş, are loc sîmbătă, 22 octombrie, cu începere de la ora 10, la stadionul din localitatea Mihai Viteazu.
Vizitatorii tîrgului se vor putea aproviziona, în afară de ceapă şi cu varză, zarzavaturi, cartofi şi alte legume de sezon ce se cultivă în mod tradiţional la Mihai Viteazu şi în celelalte sate ale comunei. Primarul din Mihai Viteazu, Zeng Ioan, spune că reprezentanţii unor comune înfrăţite şi-au anunţat intenţia de a cumpăra cantităţi apreciabile de legume şi zarzavaturi, la această primă ediţie a “Tîrgului cepei”. De la acest veritabil “tîrg de ţară” nu vor lipsi nici mîncărurile tradiţionale specifice Văii Arieşului, gătite la ceaun.
Programul artistic, ce va completa gama distracţiilor oferite participanţilor la tîrg, va cuprinde evoluţiile ansamblurilor folclorice din Sarretudvari (Ungaria), Arieşana – Fiii Moţilor şi Rugyek, din Mihai Viteazu. Alături de acestea vor mai urca pe scenă formaţia de dans modern şi solişti vocali şi instrumentişti, din localitatea gazdă a tîrgului,
“Sperăm că acest tîrg va deveni o manifestare tradiţională, folositoare atît producătorilor de legume şi zarzavaturi cît şi consumatorilor acestor produse” a adăugat primarul comunei Mihai Viteazu, Zeng Ioan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu