duminică, 17 iulie 2011

Turda: Întâlnirea est-europeană a motocicletelor de epocă

de Emil HĂLĂŞTUAN
Motociclişti din Marea Britanie, Danemarca şi România s-au întâlnit la Turda, pentru a participa la cea de-a şasea ediţie a concursului destinat motocicletelor de epocă, organizat de Transilvania Riders Motorcycle Club. Competiţia, desfăşurată sâmbătă, 16 iulie, a inclus o paradă, o competiţie de viteză pe circuit închis, desfăşurată pe un traseu din centrul istoric al Turzii, iar în final, cei aproape 200 de participanţi au străbătut drumul de la Turda la Luncani, pentru a încheia întâlnirea la o agapă cu mititei şi bere, licoare la care, fiind zi de caniculă, s-a dat slobozenie abia după ora 4 după-masa.
Probele de viteză pe circuit închis, a căror desfăşurare a început după ora 12, au inclus curse destinate bolizilor pe două, dar şi pe trei roţi, deoarece au participat la competiţie şi motociclete cu ataş. Categoriile de concurs s-au stabilit în funcţie de capacitatea cilindrică a motoarelor, dar şi în funcţie de starea civilă a participanţilor. Pentru a putea fi înscrise la concurs, motocicletele trebuiau să aibă o vârstă de cel puţin 25 de ani. În privinţa concurenţilor, s-a acordat dispensă, astfel că cel mai tânăr participant la probele pe circuit închis, Dragoş Costişor,
care s-a clasat pe locul întâi la clasa 60 de centimetri cub (cmc), are 12 ani. La această categorie, pe locul doi s-a clasat Aurelian Luca. La categoria motoretelor de 50 cmc, locul întâi a revenit lui Tudor Matei, iar locul secund lui Ilie Botezan. Organizatorii au inclus o probă specială, rezervată cuplurilor de motociclişti. La această categorie s-a impus Christine Brady, din Marea Britanie, care a câştigat cursa în detrimentul soţului său, David Brady.
La clasa 250 cmc a câştigat Serestely Bandi, iar Tapaszto Matyas şi Alexandru Logigan au urcat pe celelalte două trepte ale podiumului de premiere. În cursa rezervată motocicletelor de 400 cmc Florin Rus a trecut primul linia de sosire, urmat de Vigh Lorand. La 750 cmc, britanicul Adrian Trim, un veteran al curselor de la Turda, a fost învins de Galfi Zsolt, în timp ce la clasa 800 cmc Andrei Logigan a câştigat finala disputată în compania lui Mike Edward, un alt fiu al Albionului, deasemenea nelipsit de la întâlmnirea motocicletelor de epocă, organizată anual la Turda.
Cursa motocicletelor cu ataş a fost câştigată de către Nagy Istvan, în faţa lui Spartacus Popa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu