joi, 6 octombrie 2011

Conferinţa naţională de speleoterapie: Înfiinţarea unei universităţi balneare la Turda

de Emil HĂLĂŞTUAN
Participanţii la Conferinţa Naţională de Speleoterapie, ce se desfăşoară în aceste zile la Turda au avansat ideea înfiinţării unei universităţi balneare.
Propunerea, nouă atît la nivel European cît şi pe plan naţional a fost îmbrăţişată, fără reserve, de către primarul Turzii, Tudor Ştefănie.
În discursul rostit cu ocazia deschiderii Conferinţei Naţionale de Speleoterapie, Ştefănie a afirmat că autorităţile locale vor sprijini proiectul înfiinţării unei universităţi balneare la Turda. Edilul–şef al Turzii şi-a exprimat nădejdea că Asociaţia Română de Balneologie va sprijini demersurile pe care autorităţile turdene le vor întreprind pentru înfiinţarea universităţii balneare ce ar urma să funcţioneze în “Oraşul Salinei”.
Ştefănie a declarat că Turda va devein, cu certitudine, o staţiune balneară de interes naţional. De altfel, partizan şi artizan al ideii transformării Turzii într-un oraş turistic, primarul Tudor Ştefănie a precizat că pentru împlinirea acestui deziderat “vechile relicve industriale trebuie să dispară” de pe harta oraşului. De asemenea, Ştefănie consideră că trebuie valorificată, în acelaşi scop “poziţia geografică foarte bună a Turzii”, oraş situat aproape în centrul României, la intersecţia a două drumuri europene, aflat la 30 de kilometri distanţă de aeroportul internaţional Cluj-Napoca şi la circa zece kilometri de gara din Cîmpia Turzii, situată pe magistrala de cale ferată Bucureşti – Oradea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu