miercuri, 26 octombrie 2011

În vremea domniei puştii şi a curelei late: Într-un club aflat în propietatea unui ştab pedelist elevii sînt invitaţi la manifestări de sorginte stalinist-nazistă

de Emil HĂLĂŞTUAN
}ntr-un club din Cîmpia Turzii, proprietate a preşedintelui organizaţiei locale a PD-L, Cristian Haiduc, membru al Guvernului României, cu rang de secretar de stat, în calitatea sa de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, a avut loc în luna octombrie un party la acre participanţii, în general elevi, au fost îndemnaţi să ardă manuale şi caiete şcolare.
Prin arderea cărţilor a fost prefaţată instaurarea terorii, ca politică de stat, în Germania nazistă. Cărţile au fost declarate inamici ai regimurilor staliniste şi, ca atare, aceşti duşmani ai dicturii au fost arşi pe rug! Nici legionarii români nu au făcut casă bună cu cărţile şi cu intelectualii. Numai dobitoacele acceptă să trăiască în turmă. Studiul îl învaţă pe om să nu accepte niciodată decăderea sa din condiţia umană.
Preşedintele în exerciţiu al României, Traian Băsescu, declara, cu ceva timp în urmă, că “şcoala produce tîmpiţi”. Crisitian Haiduc, care se vede că are un nume predestinat pentru cineva care este membru al unui partid unde se află la mare preţ cîntecul “Puşca şi cureaua lată” a păstorit, chiar şi indirect, o acţiune demnă de populaţiile barbare. Nu numai contemporanii lui Haiduc, dar chiar şi strămoşii romani noştri se răsucesc în morminte.
Despre Pitagora, care a dedus celebrele sale teoreme “scriindu-şi” demonstraţiile pe nisip, ce să mai spunem?
În opinia promotorilor acţiunii ce a avut loc la clubul “Underground” din Cîmpia Turzii, elevii nu mai au nevoie de cărţi şi caiete, deoarece urăsc şcoala. Doar şcolăriţele se pare că mai au ce face cu carnetul de elev, de vreme ce acesta le netezeşte drumul spre o şampanie oferită lor gratuit. Sigur, candidatele la sticla cu şampanie mai trebuie să fie şi sexy, şi îmbrăcate cît mai şocant (a se citi cît mai străveziu cu putinţă).
De reacţionat la orgia barbară de la clubul “Underrground” au reacţionat doar organizaţiile PSD din Turda, respectiv cea judeţeană din Cluj. În schimb, directorii şcolilor din Cîmpia Turzii, oraş condus de PD-L, nu au suflat nicio vorbuliţă, nu şi-au exprimat nicio atitudine vizavi de cheful barbar! La ce bun? Dacă învăţămîntul românesc produce tîmpiţi, cum spune Băsescu, perioada post-decembristă a produs moluştele nevertrebate. Că numai acestea acceptă, de bunăvoie, să mărşăluiască, în turmă, spre “fundul curbei”! Dacă opinia personală pune în pericol coaja de pită căpătată de la stat, dascălul, care primeşte salariu de la buget, tace… Închinătorii la puşcă şi cureaua lată de asemenea tac. Şi, la urma urmei, ce am vrea? Ce rost mai au manualele şcolare, ce folos mai poate avea învăţătura într-o ţară în care preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României a decretat că 80 este egal cu 160. Şi uite-aşa, Roberta Anastase a reuşit să faciliteze adoptarea unei legi ce trasa metodele “eliminării pe căi naturale din sistem” a vreo cinci-şase milioane de pensionari, care au lucrat o viaţă în România de ieri, pentru a răbda de foame şi de frig în România de azi.


Într-un comunicat intitulat „PDL Cluj pune educaţia la colţul ruşinii!” social-democraţii clujeni cer demisia lui Haiduc din postul de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru IMM-uri şi demararea unei anchete pentru a se afla cine şi ce a făcut la petercerea în timpul căreia manuale şcolare au fost arse pe „rugul” de la Underground
PDL recidivează în batjocorirea statutului de dascăl, umilind profesorii prin tăieri salariale, discreditări profesionale şi, mai nou, la Cluj şi prin arderea manualelor!
Petrecerea "I Hate School" ce s-a desfăşurat în clubul deţinut de Cristian Haiduc, preşedintele PDL Cîmpia Turzii, dovedeşte încă odată atît indiferenţa si batjocura PDL faţă de învăţămînt, cît şi ataşamentul actualilor guvernanţi faţă de butade gen „Şcoala românească scoate tîmpiţi” emanate de dl preşedinte Băsescu, probabil în urma celebrelor „succesuri” familiale ale odraslei EBA.
PSD Cluj condamnă atitudinea inconştientă a d-lui Cristian Haiduc, preşedinte al Agenţiei pentru Implementarea Programelor şi Proiectelor pentru IMM-uri, de a promova, în clubul pe care il deţine, un eveniment ce ponegreşte şcoala. Considerăm că este de datoria oricărui politician să sprijine educaţia şi instituţiile de învăţămînt, şi nu să le ridiculizeze.
Social-democraţii clujeni consideră că educaţia este cea care consacră sau ar trebui să consacre ierarhizarea structurală şi funcţională a societăţii, conform unor modele viabile, eficiente în stabilirea profilului de viitor al unei ţări. Educaţia este un factor important al mobilităţii sociale, ordonator al ţesutului social, conferind prestigiu şi statut social. Educaţia face ca democraţia să devină posibilă şi, împreună cu dezvoltarea economică, să devină necesară, chiar inevitabillă. Toţi tinerii trebuie să ştie că educaţia se va bucura întotdeauna de o răsplată în viitor!
„Îi reamintim domnului Cristian Haiduc că tradiţia educaţională a Clujului atît cea instituţională, cît şi cea politică (Clujul fiind reprezentat prin doi Miniştri ai Educaţiei în guvernele anterioare: dl Andrei Marga şi dl Mihail Hărdău) nu poate fi compatibilă cu astfel de deriziuni bahice, în care educaţia este pusă la colţ şi pedepsită pentru rolul social fundamental pe care l-a avut în conturarea naţiunii române şi în consolidarea democraţiei postdecembriste” a declarat Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj.
PSD Cluj consideră că o demisie de onoare din funcţia publică pe care Cristian Haiduc o ocupă în acest moment este necesară, avînd în vedere că un obiectiv fundamental al instituţiei în care lucrează este sprijinirea tinerilor întreprinzători. Considerăm că un astfel de sprijin nu poate fi realizat nici prin arderea ritualică a manualelor şcolare şi nici prin ridiculizarea instituţiei învăţămîntului.
De asemenea, solicităm organelor abilitate ale statului să-şi facă datoria, prin demararea urgentă a unei anchete, pentru a se afla vîrsta celor care au participat la această petrecere, avînd invitaţie directă la consum de alcool şi atitudini nepotrivite, dat fiind faptul că pe afişul de promovare nu era specificată condiţia de limită inferioară de vîrstă de 18 ani.
Biroul de presă PSD Cluj
24 octombrie 2011

PSD Turda: Cine eşti dumneata, domnule Haiduc?
Motto:
În educarea tinerimii trebuie avut în vedere ca "sufletele ei să fie ferite de ispitele lumii iar sămânţa virtuţii pusă în ele să ajungă la o dezvoltare înfloritoare, prin neîncetate sfaturi şi prin exemple" (Jan Amos Comenius)
Aşa probabil s-a gîndit şi domnul Cristian Haiduc, preşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, numit secretar de stat în 2009 şi liderul PDL Cîmpia Turzii, cînd a organizat în clubul “Underground” deţinut de către domnia sa, un party, sub egida “I hate school” pentru a cărui prezentare erau scrise pe afiş următoarele: "Pentru toţi cei ce urăsc şcoala, vă oferim ocazia să vă exprimaţi antipatia pentru ea printr-o petrecere. Cărţile şi caietele sînt din partea casei… distrugerea lor este permisă... Sexi-şcolăriţele primesc o sticlă de şampanie GRATIS. Profesor de muzică: DJ YAN, diriginte KARESMA, secretar MC RAKKO, portar DJ BALU... Dacă eşti fată, carnetul de elev îţi aduce un shot gratuit... Don't miss this party..."
Turdeni, nu sîntem nişte ipocriţi care se prefac oripilaţi de organizarea unui chef sau a unei petreceri (nu party) pentru că toţi am fost cîndva copii, cu toţii am fost cîndva şcolari, iar de şotiile făcute in scoală ne aducem aminte cu plăcere. Dar, de la un chef tineresc la un îndemn adresat copiilor de către un secretar de stat, care i-a invitat să îşi ardă cărţile şi caietele de şcoală este un mare pas … înapoi. Am obosit să număr ofensele aduse întregului neam românesc de către propriii noştri conaţionali, care, sub aripa nefastă a portocaliei alianţe, ne taie pensiile, ne reduc salariile, îşi bat joc de bunicii noştri, de istoria noastră, de neamul nostru. Sub masca unui chef tineresc îşi bat joc acum şi de copiii nostri!
Petrecerea tinerească desfăşurată în 15 octombrie la clubul “Underground” din Cîmpia Turzii a adus o insultă tuturor, pentru că noi toţi sîntem rezultatul şcolii româneşti, iar acum vine cineva care ne îndeamnă să ne maimuţărim în cluburi, imitîndu-ne dascălii, bătîndu-ne joc de noi, în ovaţiile celorlalţi!
Ce pot oare înţelege aceşti copii, aflaţi la început de drum, speranţa noastră de mîine, cînd sînt îndemnaţi chiar de către cei care ar trebui să încurajeze educaţia, să ardă manuale şi caiete, sau să arate carnetul de note pentru a primi o băutură gratis?!
În esenţă Jean Jaurès avea dreptate cînd afirma: ”Nu-înveţi pe alţii ceea ce vrei, nu-i înveţi ceea ce ştii, îi înveţi ceea ce eşti!” .
Dumneavoastră, domnule Cristian Haiduc, care ne învăţaţi copiii să îşi bată joc de munca dascălilor, de şcoala românească, şi, cel mai important, de ei înşişi, cine sînteţi? Departamentul de presă
PSD TURDA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu