sâmbătă, 8 octombrie 2011

Cursuri de pictură la Turda

de Emil HĂLĂŞTUAN
După o întrerupere îndelungată, la Turda se reiau cursurile de pictură, organizate de această dată de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Directorul Casei de Cultură Turda, profesoara Felicia Răcean, care, în calitate de absolventă a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, va susţine cursurile de pictură, spune că acestea se vor desfăşura pe o durată de trei ani şi sînt destinate atît adulţilor cît şi copiilor. Persoanele care doresc să urmeze aceste cursuri vor susţine un test de aptitudini. Candidaţii admişi în urma acestui test vor plăti, pentru fiecare an de studii, o taxă de 400 de lei. Taxa se achită în două tranşe de cîte 200 de lei fiecare, ce trebuie plătite la începutul fiecărui semestru al unui an de cursuri. Felicia Răcean a precizat că, în funcţie de numărul cursanţilor, activitate se va putea desfăşura atît la sediul Casei de Cultură, de pe strada Avram Iancu, din apropierea zonei centrale a Turzii, cît şi la Şcoala „Avram Iancu” din cartierul Oprişani.
Pe lîngă cursurile de pictură, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” mai organizează la Turda, cu începere din 15 octombrie şi cursuri de arta broderiei, instructor fanfară şi canto. La finalul tuturor acestor cursuri, cu o durată, de cîte trei ani fiecare, cursanţii vor primi diplome de absolvenţi ai Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.
Pe lîngă aceste cursuri, Casa de Cultură Turda organizează şi în acest an tradiţionalele cursuri desfăşurate sub egida Universităţii Populare. La aceste cursuri, doritorii se vor putea califica în meseriile de dulgher, fierar-betonist, instalator, zidar-zugrav, vînzător, bucătar-ospătar sau coafor. Pentru obţinerea altor amănunte despre aceste cursuri, potenţialii participanţi o pot contacta telefonic pe Felicia Răcean, directorul Casei de Cultură Turda, la numărul 0751- 852819.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu