duminică, 28 august 2011

Zilele Turzii – deschise cu pomelnicul marilor realizări


de Emil HĂLĂŞTUAN
Ediţia a XI – a a Zilelor Turzii a debutat vineri, 26 august, cu ceremonia deschiderii oficiale a acestei sărbători, desfăşurată cu începere de la ora 10. În faţa invitaţilor, care au umplut pînă la refuz Sala Mare a Primăriei Turda, primarul oraşului, Tudor Ştefănie, a enumerat, în discursul său, principalele realizări edilitare din ultimul an.
Înainte de a trece în revistă succesele administraţiei locale, conduse de către reprezentanţii Partidului Democrat – Liberal, Ştefănie „a avertizat” asistenţa „Avem realizări foarte bune”. Apoi edilul-şef al Turzii a exemplificat, amintind de cele 25 de blocuri reabilitate termic, fără a mai preciza că acestea repezintă doar 8 la sută din totalul celor 319 blocuri cu 11900 de apartamente, cîte există în oraş. Mai departe, Ştefănie a vorbit de un alt succes: construirea a 60 de locuinţe sociale, de asemenea, fără a preciza dacă cele cinci locuinţe ce urmează să fie amenajate în grupurile sanitare ale unui bloc din aceeaşi categorie au fost incluse între cele 60 amintite. Mai departe, cu ocazia premierii celor trei absolvenţi de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, care au promovat examenul de bacalaureat cu media 10, primarul Turzii, Tudor Ştefănie, a adăugat că la această şcoală se derulează un proiect de reabilitare, în valoare de 2,6 milioane de euro „cel mai mare implementat în şcolile turdene” după cum apreciază edilul-şef al oraşului.
Dar salba succeselor obţinute anul acesta de edilii Turzii se va consolida pînă la sfîrşitul anului, termen pînă la care, potrivit lui Ştefănie, se va finaliza construcţia bazinului de înot, precum şi lucrările de modernizare aflate în curs de desfăşurare la Parcul Zoologic şi la Parcul Tineretului.
În continuarea discursului rostit cu prilejul deschiderii oficiale a manifestărilor incluse în programul celei de a XI – a ediţii a Zilelor Turzii, primarul Tudoir Ştefănie a prezentat asistenţei „Strategia administraţiei publice locale pentru perioada 2011 – 2016”. Întocmit de către Tudor Ştefănie împreună cu cîţiva consilieri „documentul cuprinde peste 20 de proiecte edilitare de mare anvergură” i-a asigurat primarul Turzii pe cei peste 100 de participanţi la festivitatea desfăşurată vineri, 26 august, de la ora 10, în Sala Mare a Primăriei Turda. „Strategia, ce reperezintă un concept de dezvoltare regională, include şi localităţile din Comunitatea Urbană Arieş”, a mai adăugat Ştefănie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu