duminică, 18 martie 2012

Dora Arion, reconfirmată în funcţia de preşedinte a femeilor social-democrate din Turda

de Emil HĂLĂŞTUAN
Lidera organizaţiei de femei din cadrul PSD Turda, profesoara Dora Arion, a fost realeasă în funcţia de preşedinte a acestei structuri, cu ocazia Conferinţei de dare de seamă şi alegeri, desfăşurată săptămîna trecută, la sediul Asociaţiei pentru Protecţie Socială şi Apărarea Drepturilor Omului (APSADO) din Piaţa Republicii nr. 14. Cu acelaşi prilej, cele 40 de delegate participante la conferinţă au decis ca, din conducerea organizaţiei de femei a PSD Turda, alături de Dora Arion, să mai facă parte: Daniela Paşc, Maria Dărăban, Daniela Pîrlea, Maria Drăgoi, Magda Sas, Elena Nistor, Mirela Barth, Diana Sas, Cristina Arion, Sofia Iliescu, Adina Ivaş, Anuţa Suciu, Carmen Miclea şi Gianina Ciobanca.
Dintre obiectivele organizaţiei, în precedentul mandat de preşedinte al Dorei Arion, în raportul de activitate pentru anii 2009-2011 au fost prezentate ca îndeplinite „creşterea vizibilităţii în spaţiul politic şi în cel public, participarea activă a membrelor organizaţiei la viaţa comunităţii şi extinderea activităţii acestora în afara perimetrului partidului”. Printre activităţile desfăşurate în ultimii doi ani de organizaţia femeilor social-democrate din Turda, trecute în revistă cu scrupulozitate de către Dora Arion, s-au numărat cursurile de pregătire a elevilor din ultimul an de liceu pentru examenul de bacalaureat, cursurile de limbi străine (engleză, franceză, spaniolă) pentru preşcolari, la a căror desfăşurare şi-au adus un aport, de multe ori decisiv, senatorul Alexandru Cordoş, preşedintele organizaţiei PSD Turda, Cristian Matei şi vicepreşedintele acesteia, Emil Molnar.
Femeile social-democrate au mai organizat întîlniri cu alegătorii turdeni. Acestea au avut loc în cartiere ale oraşului precum Turda Nouă, Băi Sărate, în zona industrială a Turzii sau în microraioanele cartierului Oprişani. Alte întîlniri la care au participat femeile social-democrate turdene au fost cele organizate în compania suratelor lor din Cîmpia Turzii, Aiton, Tureni şi Cluj-Napoca. În compania ultimelor, cîteva dintre membrele organizaţiei de femei a PSD Turda au sărbătorit, anul trecut, ziua Sfintei Fecioare Maria.
Membrele organizaţiei femeilor social-democrate, conduse de către Dora Arion, s-au implicat în campania de strîngere de semnături, necesare pentru susţinerea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, toamna trecută, împotriva Guvernului Boc.
O altă campanie la derularea căreia, în Turda, au pus umărul şi femeile social-democrate, a fost cea de prevenire şi diagnosticare a cancerului mamar, desfăşurată în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2009, prin intermediul unei fundaţii a Mihaelei Geoană, soţia lui Mircea Geoană, candidatul de atunci al PSD pentru funcţia de preşedinte al României.
Înaintea luărilor de cuvînt, Dora Arion a decernat cîteva diplome de merit celor mai active dintre colegele sale. Preşedinta organizaţiei judeţene de femei PSD Cluj, Mihaela Rozor, care le cunoaşte bine pe activistele premiate, a remarcat că acestea „chiar merită” acele diplome. Mihaela Rozor a fost însoţită la Conferinţa de dare de seamă şi alegeri a organizaţiei de femei a PSD Turda de către Maria Crişan, vicepreşedintă a organizaţiei judeţene a femeilor social-democrate clujene. Din partea Comitetului municipal PSD Turda, la lucrările conferinţei au luat parte vicepreşedinţii Emil Molnar, Robert Cojan şi Cristel Frînc.
În încheierea şedinţei, circa 20 de adolescenţi de la Centrul de Tineret Tim-Tin, îndrumaţi de către preotul Sebastian Zăhan, au interpretat cîteva cîntece închinate mamei şi au recitat poezii dedicate femeii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu