miercuri, 11 iulie 2012

Şedinţă furtunoasă a Consiliului local Turda: Consilierii PDL şi cei ai UDMR au părăsit sala în toiul dezbaterilor


de Emil HĂLĂŞTUAN         

La prima întîlnire după investitură, consilierii turdeni au avut parte de o şedinţă cu scîntei. În timpul dezbaterilor asupra regulamentului de organizare şi funcţionare a forului deliberativ turdean, cei şapte consilieri de la PDL, împreună cu Adamossy Clara şi Csep Leila, reprezentantele UDMR-ului, au părăsit sala de şedinţă. Primul care s-a ridicat de pe scaun a fost primarul Turzii, democrat-liberalul Tudor Ştefănie.




Gestul primarului şi al celor nouă consilieri s-a dorit un protest împotriva refuzului majorităţii, formată din 12 consilieri aparţinînd USL şi PP-DD, ce a ignorat cererile repetate formulate de consilierii PDL şi UDMR care au solicitat discutarea şi eventual aprobarea completărilor şi modificărilor regulamentului de funcţionare a forului deliberativ într-o altă şedinţă. Consilierii Mircea Irimie, Dana Florea, Sorin Bichiş, respectiv Adamossy Clara au solicitat amînarea aprobării regulamentului motivînd că propunerile de modificare şi completare a acestuia, formulate de către membrii USL şi PP-DD nu le-au fost aduse la cunoştinţă în timp util, pentru a se putea pronunţa asupra legalităţii şi temeiniciei acestora.
Şedinţa a continuat, cu 12 membri rămaşi în sală, din cei 21 ai Consiliului local. Aceştia au modificat şi apoi adoptat regulamentul de funcţionare al forului deliberativ turdean cu unanimitate de voturi. La fel a fost aprobată componenţa celor cinci comisii de specialitate ale Consiliului local. Dintre acestea, două sînt comduse de membri PSD, iar celelate trei au preşedinţi de la PP-DD, PNL, respectiv de la Partidul Conservator.